Setmanari d'informació local - 138 anys

Cinc artistes balears participen en el Festival de Torroella de Montgrí

23611
Cinc artistes balears han participat en el Festival de Torroella de Montgrí. | M.A./CAIB

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha col·laborat amb el Festival de Torroella de Montgrí, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), donant suport als artistes balears i impulsant la seva participació en la seva 38a edició, així com en la 5a edició del festival Fringe i el festival Jazz a l'Estartit.

Segons ha destacat la Conselleria, la participació balear, ha estat notable en els 3 festivals. Lina Tur, Marco Mezquida, Pere Navarro Quintet, Mazik Duo i Salvatge Cor han participat en el Festival de Torroella de Montgrí, a Fringe, i al festival Jazz a l'Estartit. Tres d'aquests artistes illencsLina Tur, Pere Navarro Quintet i Marco Mezquida també formaran part del grup d'artistes que actuaran a Fira B!, que es celebrarà a Mallorca del 27 a 30 de setembre, organitzada per l'IEB.

Pere Navarro Quintet és un quintet encapçalat per Pere Navarro, que presenta el seu nou disc 'Perenne', amb 11 temes inèdits seus. Va actuar al festival Fringe, el 27 de juliol, i serà el dijous 27 de setembre al Museu de Mallorca a les 18.45 h, en el conjunt d'actuacions incloses a Fira B!

Lina Tur, una violinista eivissenca que interpreta peces de música clàssica, coneguda en l'àmbit internacional, va formar part de l'elenc d'artistes de la 38a edició del Festival de Torroella de Montgrí, i juntament amb Enrico Onofri. A Fira B!, actuarà al Conservatori de Palma, a les 13.00 h el diumenge 30 de setembre.

Marco Mezquida i Chicuelo seran els encarregats del concert inaugural de Fira B!, dijous 27 de setembre a les 22.00 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Marco Mezquida és un músic, pianista i compositor menorquí que va formar part del Festival de Jazz a l'Estartit, com a pianista d'Albert Cirera i els 3 Tambors.

A banda d'aquests tres músics, també varen ser al festival Fringe com a representants de les Illes, Mazik Duo, un duet menorquí que fusiona música clàssica i klezmer, per plasmar a través de la seva música les situacions que ha patit la comunitat jueva al llarg de la història; i Salvatge Cor, un quartet mallorquí de música pop.

La 38a edició del Festival de Torroella de Montgrí 2018 es va celebrar de l'1 al 9 d'agost, on diferents compositors reconeguts en el món de la música, i amb font d'inspiració en la música popular i folklòrica, interpretaren obres de Bartók, Antonín Dvorák, Leos Janácek, Joaquín Turina o Joaquín Rodrigo. Aquests artistes varen compartir protagonisme amb la música antiga. Com a novetat del festival, cal destacar la proposta de tres concerts Singulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.