Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP de Company torna a dir 'No' a l'ecotaxa i a la pujada d'imposts

23613
La formació 'popular' sosté que el Govern «ha de tornar als ciutadans dels molts esforços realitzats durant anys reduint imposts». | PP/Twitter

El Partit Popular de les Illes Balears (PP) ha reiterat aquest divendres la seva oposició a l'impost sostenible (ecotaxa) del Govern de Francina Armengol, en l'aprovació va votar en contra, i manté la seva voluntat d'eliminar-la el 2019, si guanya les eleccions, durant temporada baixa així com, també, d'anul·lar l'increment aplicat pel Pacte i que, a parer seu, «afecta la competitivitat del sector davant de la recuperació de mercats com Turquia, Grècia o Egipte».

Amb tot, en declaracions a IB3 Ràdio, la portaveu del Grup Parlamentari Popular, Marga Prohens, ha apel·lat a la «prudència» manifestada a parer seu pel president Biel Company, i a la qual es va referir dijous a Menorca, Pablo Casado.

La formació 'popular' sosté que, governant amb 1.350 milions d'euros més que el 2012, «és el moment de tornar als ciutadans dels molts esforços realitzats durant anys reduint imposts. En aquest sentit, el PP reafirma la seva postura contrària a crear nous impostos o a incrementar-los, com ha fet el Pacte des de maig de 2015».

En aquest sentit, Prohens ha dit que el PP «no només s'oposa a l'ecotaxa sinó, també, a altres impostos com els de Patrimoni o el de Successions i Donacions».

Així mateix, ha destacat que el Govern d'Armengol «no està destinant els ingressos de l'ecotaxa a fins mediambientals, com el mateix nom d'impost indica, menyspreant l'Ajuntament de Palma a l'hora d'atendre la petició del PP de renovar les infraestructures de depuració d'aigües que aquest mes d'agost han provocat el reiterat tancament de platges com a conseqüència d'abocaments d'aigües residuals».

Finalment, i en relació a la negociació del REB entre els governs d'Armengol i Pedro Sánchez, el PP balear té «la impressió que l'actual president del govern central està donant llargues a la senyora Armengol, entretenint al Pacte sense que es produeixi cap avanç». Sobre aquest aspecte, el PP té la impressió que Armengol «ha dinamitat un REB que estava pràcticament fet durant les negociacions amb el govern Rajoy per pur oportunisme, amb el que té seriosos dubtes que entri en vigor l'1 de gener de 2019».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.