Setmanari d'informació local - 138 anys

Arriba a Es Baluard el festival dedicat al cinema dirigit per dones

23645

Palma acollirà per primera vegada el 'Directed by Woman', un festival internacional de cinema dirigit per dones, que se celebrarà els dies 7 i 8 de setembre en el museu Es Baluard.

Aquest esdeveniment, promogut per la professora nord-americana Barbara Ann O'Leary, «ha tengut un llarg recorregut a nivell mundial i a nivell estatal», ja que ciutats com Barcelona, Madrid, Murcia, i Sevilla ja l'han acollit.

Aquesta edició a Palma, que s'emmarca dins de la programació de festivals d'estiu a Es Baluard (FES), se celebra sota l'organització de la plataforma cultural 'By Women' i de l'artista mallorquina i directora d'aquest festival a Mallorca, Vicka Durán.

El festival comptarà amb la projecció d'un total de 22 curtmetratges dirigits per dones, entre els quals destaquen 'Desert en la teva ment', una pel·lícula surrealista en blanc i negre rodada a Califòrnia, Barcelona i Mallorca.

També es projectarà el documental 'SingledOut', sota la direcció de Mariona Guiu Pont i Ariadna Relea Ventura, i la presència de la pel·lícula 'Estiu 1993', de Carla Simón, que ha estat seleccionada per l'Acadèmia de Cinema per representar a Espanya en l'última edició dels premis Oscar.
Entrades

Totes les sessions durant aquest festival tendran un preu per entrada de cinc euros, mentre que, els espectadors que comprin l'abonament de dia, que els permet entrar a totes les sessions per 16 euros, rebran un 20 per cent de descompte respecte a comprar les entrades per a sessions per separat.

D'altra banda, han informat que els deu espectadors més ràpids a reservar les seves entrades podran assistir a totes les sessions de cinema a Es Baluard amb un descompte del 50 per cent.

Tal com han destacat, 'Directed by Women' és un projecte fundat en 2015 i dirigit per la Plataforma Cultural By Women. Fins al moment, més de 2.000 espectadors han accedit a la seva oferta de pel·lícules.

Amb una mitjana de més de 250 treballs presentats en cada edició, el festival no compta amb seccions ni categories, i no té premis ni distincions. «Es caracteritza per la diversitat tècnica i temàtica dels curts i pel·lícules de la seva programació i per ser un espai de trobada i plataforma de promoció per donar visibilitat al cinema dirigit per dones», ha assegurat l'organització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.