Setmanari d'informació local - 138 anys

El termini per a demanar ajudes al lloguer a les Balears s'obre el divendres 31 d'agost

23689

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha presentat aquest dimecres la nova convocatòria d'ajuts per al lloguer de l'habitatge, que romandrà oberta del divendres 31 d'agost al dimarts 30 d'octubre.

«En el conjunt de les Balears, totes aquelles persones que amb ingressos no superiors a 22.558 euros anuals tenguin un lloguer de fins a 900 euros podran sol·licitar l'ajuda per a pagar el lloguer», ha explicat Pons en roda de premsa.

D'aquesta manera, el conseller ha anunciat que aquest any es destinaran un total de 7,4 milions d'euros als ajuts al lloguer: 6 milions procedents de fons estatals -en compliment del Conveni d'Habitatge 2018-2021 subscrit el 2 d'agost entre el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i Pons- i altres 1,4 milions de fons propis de les Balears.

La novetat principal d'aquesta convocatòria és que s'amplia fins a 900 euros el límit de l'import del lloguer per a poder beneficiar-se dels ajuts. «Ara el sostre és de 900 euros per a tota la comunitat autònoma, l'any passat era només per a Eivissa i Formentera», ha afegit el conseller.

Així mateix, ha remarcat que s'han multiplicat per cinc els fons que es varen destinar a ajudes al lloguer el 2015 ja que, fa tres anys, els beneficiaris varen ser 730 persones i la quantitat que es va destinar a aquestes ajudes va ser 1,4 milions d'euros.

En la darrera convocatòria d'aquesta legislatura, la de 2017, els beneficiaris varen ser 2.606 i la quantitat de les ajudes de 4,7 milions d'euros pel que, segons ha assegurat Pons: «Tot això per fer-se possible necessita legislació i també recursos públics i vull recordar que tenim compromesos i garantits 48 milions d'euros per aquest Pla 2018-2021».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.