Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquest dissabte s’aixeca la veda per pescar raors

23763

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca aixecarà la veda per pescar raors des del dissabte 1 de setembre fins al 31 de març de 2019 amb motiu de la campanya de pesca de *raors, que està totalment prohibida des de l'1 d'abril fins al 31 d'agost.

Segons ha informat la Conselleria, l'objectiu és «protegir aquesta espècie i assegurar una pesca sostenible» i, per això, la quantitat de pesca permesa per llicència i dia és d'unes cinquanta unitats, amb un màxim de tres-centes unitats per embarcació.

La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu, ja que de manera professional solament es dediquen dues o tres embarcacions per illa, uns deu o dotze professionals d'un total de tres-cents seixanta, i no amb molta regularitat.

Per això, la quantitat de peix que es comercialitza és molt poc representativa respecte a la quantitat total pescada. En canvi, una bona part de les més de 30.000 llicències individuals i més de 10.100 embarcacions recreatives ho fan.

La veda del raor es va establir per primera vegada l'any 2000 fins al 31 de juliol i, posteriorment, i a la vista dels bons resultats, amb el pas dels anys s'ha ampliat i complementat amb altres mesures.

Com a resultat de totes aquestes mesures i de l'elevat grau de compliment de la veda, la presència de l'espècie i les captures s'han mantengut en totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20 per cent en la grandària dels peixos.

La campanya del raor se suma a la de la llampuga, que va començar el 25 d'agost i acabarà el 31 de desembre. Es tracta d'una de les més esperades pels pescadors professionals a causa dels bons resultats comercials que històricament dóna al sector.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.