Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament de Maó col·labora amb el Plàstik Brunch, el primer festival sostenible de Menorca

23775

Aquest divendres, la batlessa de l’Ajuntament de Maó Conxa Juanola, el primer tinent d’Alcaldia, Héctor Pons, la regidora de Comerç, Turisme, Activitats i Promoció Econòmica, Maria Membrive, i el tinent d’Alcaldia de Recursos i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, han participat a l’acte de presentació del Plàstik Brunch, un festival cultural organitzat per l’associació cultural sense ànim de lucre Campi Qui Pugui, que en aquesta edició girarà al voltant del plàstic i la sostenibilitat. El festival se celebrarà a la cala Figuera del port de Maó, del 28 al 30 de setembre.

Conxa Juanola ha explicat que el festival comptarà amb el suport de l’Ajuntament de Maó, i ha valorat molt positivament la feina feta per les organitzadores en anteriors edicions. Juanola ha assenyalat que la proposta d’enguany «posa l’accent en la producció local i en la problemàtica d’àmbit mundial del tema dels plàstics a la mar, i és una crida a la reflexió, a la consciència de tots els ciutadans i a la mobilització per tal de solucionar aquest problema ambiental tan greu». A més, Juanola ha destacat que cala Figuera, l’espai triat per a realitzar l’esdeveniment, «és un espai que es recuperarà per a la ciutat i per al port, per a usos socials i nàutics, i ara hi ha una proposta que s’haurà de debatre durant els propers mesos i, per tant, és una oportunitat per poder dur la mirada dels ciutadans cap aquí».

Plàstik Brunch, el primer festival sostenible de Menorca

L’organització espera atreure entre 5.000 i 9.000 assistents el darrer cap de setmana de setembre, en la que serà la sisena edició de Brunch Menorca, Plàstik Brunch, que aplegarà persones de totes les edats i aficions al voltant de la gastronomia, el disseny, la música i les arts escèniques, en un espai obert a tothom. Un festival cultural impulsat per cinc dones a través de l’associació cultural menorquina sense ànim de lucre Campi Qui Pugui.

La temàtica del festival gira al voltant del plàstic i la sostenibilitat, l’any en què Menorca celebra el 25 aniversari de la declaració de l’illa com a Reserva de la Biosfera per la UNESCO, i quan s’està posant de relleu que es necessita un nou impuls per dotar de significat real aquesta declaració.

Sostenibilitat

Plàstik Brunch està dissenyat per conscienciar i reduir l'impacte en l'entorn. Hi haurà tallers i instal·lacions realitzades amb materials recuperats, tallers de robòtica i de construcció de joguines amb materials reciclats, així com accions de sensibilització mediambiental en col·laboració amb el GOB Menorca, l'organització Alnitak i el veler Toftevaag o les fotografies submarines de 27 MM.

A més, el mateix festival assumirà els reptes de la sostenibilitat en la seva organització. Per exemple, els tassons del bar seran retornables i no s'utilitzaran bòtils d'aigua d'un sol ús, i al mercat de disseny i artesania i als food trucks no s’empraran bosses ni vaixella de plàstic.

Entre les actuacions previstes, hi ha els concerts dels locals The Menorkings, The Palmers, Chepito, Mambo Chá i Midnight Talkers, les acrobàcies aèries de A Plom i Vol, la companyia de teatre Minúcia i les performances d'An Roy i el seu grup. També hi haurà artistes convidats de fora l'illa, com Dj Floro, col·laborador del programa Sonideros de Ràdio 3, els mallorquins Go Cactus o els djs Lady Avocado i Golf de Guinea (Barcelona), que acompanyaran els residents menorquins Mgnfque, Dj Al Capone, Dj Bass, Dj Sugus o Dj Byone.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.