Setmanari d'informació local - 138 anys

'Dia del voltor': La població de voltor negre es recupera amb èxit a les Balears

23785
Aquest dissabte se celebra el Dia Mundial del Voltor. | dBalears/Arxiu

Aquest dissabte se celebra el Dia Mundial del Voltor, instituït des de fa anys per diverses organitzacions especialitzades de diferents països per posar l'accent sobre les amenaces que pateixen. De fet, algunes espècies estan en perill d'extinció.

L'objectiu d'aquesta fita és que cada organització que hi participi realitzi activitats pròpies que destaquin la conservació i la sensibilització envers els voltors. Hi ha previst que més de 70 entitats, de tots els continents, facin actes per subratllar la importància i el valor d'aquests grups d'aus.

El Govern ha explicat que enguany s'ha adherit a aquesta efemèride «pensant en els més joves» i ha publicat una infografia sobre el voltor negre elaborada pel Servei de Protecció d'Espècies i dibuixada per Robert Campillo de l'empresa Melicotó.

D'aquesta manera es vol implicar «el públic juvenil en el coneixement i la conservació del voltor», ha assegurat el conseller Vicenç Vidal, perquè formin part del que ha estat «una història d'èxit» a les Illes Balears, tal com l'ha definida aquesta setmana el cap del Servei de Protecció d'Espècies, Joan Mayol.

A la Comunitat Autònoma hi resideixen tres espècies de voltors, entre les quals hi ha l'única població insular de voltor negre del món, que «s'ha recuperat de forma molt espectacular en els darrers anys», ha subratllat Mayol. Actualment, els agents de medi ambient «tenen controlats gairebé quaranta nius de voltor negre ocupats cada any, i aquest estiu han volat, o són a punt de fer-ho, un mínim de 28 joves». El Servei de Protecció d'Espècies calcula que hi ha més de dos-cents voltors negres a Mallorca, «una xifra més que satisfactòria».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.