Setmanari d'informació local - 138 anys

La Llei de Conciliació familiar, laboral i personal de les Balears arriba al Parlament

23969
L'IBFamília ha registrat la primera Llei de Conciliació de la vida familiar, laboral i personal de les Illes en el Parlament. | dBalears/Arxiu

L'Institut Balear de la Família (IBFamília) ha registrat aquest divendres la primera Llei de Conciliació de la vida familiar, laboral i personal de les Illes en el Parlament.

Així ho ha anunciat l'entitat aquest cap de setmana, que ha afegit que es tracta d'una llei que va ser aprovada el juliol i registrada el novembre de 2016. Aquesta Llei es localitza com un Dret Fonamental de la Unió Europea i construeixen un deure per a les Administracions públiques de la Comunitat Balear, segons l'IBFamilia.

Per a les dones, la conciliació de la vida familiar i laboral es resol en l'assumpció d'un doble rol, el que exerceixen en el lloc del treball i el de cura de la família, no solament respecte dels fills i filles, sinó també sobre les persones dependents, en les quals les dones d'entre 45 i 65 anys les que ho realitzen gairebé en exclusivitat, essent en aquesta franja d'edat on aquestes persones acusen en major grau la desocupació.

Es reconeix, doncs, que la falta de sintonia entre aquestes dues facetes (la vida privada i la vida laboral) té un impacte desigual entre dones i homes, ja que per a elles, tots dos espais entren en conflicte de forma severa donada l'atribució de rols assignats tradicionalment a cada sexe.

La Llei de Conciliació, segons l'entitat, «vol reforçar i posar un especial èmfasi en el reconeixement del dret de conciliació de les persones i les famílies, en la coresponsabilitat entre dones i homes, impulsant un conjunt integrat de mesures adaptades a les necessitats reals que demanda la societat i les persones treballadores per fer efectius aquests objectius, tenint en compte especialment l'àmbit rural».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.