Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern desenvoluparà un pla contra el verí en el medi natural

23981

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca desenvoluparà un pla d'acció contra el verí en el medi natural, amb l'objectiu d'evitar la mort d'animals carnívors silvestres o assilvestrats.

Segons ha informat aquest dilluns la Conselleria, ja s'ha iniciat una ronda de reunions preparatòries per a la redacció d'aquest pla, que es preveu tenir acabat enguany.

El Govern ha recordat que l'ús de verí en el medi natural és un delicte que ha afectat greument moltes espècies protegides, com milanes i voltors. En els últims anys, la vigilància ha permès combatre aquest problema «però el risc sempre està i se segueixen produint alguns casos d'enverinament».

El pla inclourà protocols de resposta i s'emmarca dins del projecte d'actuacions de recuperació d'espècies silvestres en el qual s'ha contractat SEU-Birdlife. A les reunions celebrades aquestes darreres setmanes a Menorca i Mallorca han assistit tècnics de les administracions implicades -com a Medi ambient, Caça, Agricultura, el Seprona o el Cofib, entre altres- i organitzacions no governamentals interessades -com la Federació Balear de Caça, el GOB, SOM o SEU-Birdlife-.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.