Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell implantarà la recollida de matèria orgànica arreu de Mallorca

24063

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat inicialment el Pla Director Sectorial de Residus no perillosos de Mallorca (PDSR), que té com a objectiu afrontar la separació de matèria orgànica, implantant la seva recollida en tot Mallorca d'aquí a dos anys.

Una altra de les novetats principals del pla és que unifica els actuals plans de residus no perillosos, el de residus sòlids urbans i el de construcció, demolició, voluminosos i pneumàtics fora d'ús.

Així mateix, es potencia el servei de punts nets i d'estacions de transferència per facilitar i potenciar l'establiment d'una xarxa d'instal·lacions que permetin potenciar la preparació per a la reutilització i les recollides selectives minimitzant els impactes vinculats al transport i tractament.

La portaveu adjunta del PSIB, Maria Francisca Servera, ha explicat que el pla «servirà per respectar la jerarquia de residus i potenciar un canvi de model cap a una economia circular, reduint tant l'entrada dels materials com la producció de les deixalles i donant resposta a les iniciatives que formen part de l'estratègia Europa 2020».

Respecte al sistema de recollida a tot Mallorca, Servera ha concretat que «s'han planificat noves instal·lacions descentralitzades de Son Reus de manera que s'acosti al màxim el tractament a diferents municipis de l'illa amb l'objectiu clar de la reducció de residus».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.