Setmanari d'informació local - 138 anys

Cucorba: «Seguirem recuperant la cultura popular i la llengua catalana»

24129
Un moment de l'actuació d'aquest dissabte de Cucorba en el marc de la II FirONA celebrada a Can Alcover. | dbalears

Cucorba nasqué a Muro l'any 1977 i és el grup de música que ha fet ballar més mallorquins, un conjunt musical amb una trajectòria de més de quaranta anys, amb una qualitat excepcional i un nivell artístic excel·lent. El grup està integrat per Francesc Aguiló Serra, Jeroni Cerdó Cladera, Gabriel Gamundí Ramis i, des del disc Mamballetetes, Gemma Palà. Com a forma de reconèixer la seva carrera, dBalears li ha lliurat el premi Primera Plana.

-Què vos sembla haver rebut el premi Primera Plana de dBalears?
-Ha estat tota una satisfacció. El dBalears és un mitjà amb el qual compartim esperances i anhels. Compartim la seva tasca de normalització del català i també la seva defensa de la llibertat d'expressió. El premi ens ha fet molta il·lusióprecisament perquè som lectors d'aquest mitjà amb qui compartim afinitats.

-Donada la situació actual, com veis aquesta qüestió de la 'llibertat d'expressió'?
-La situació és terrible. Tots els casos que sabem de 'persecució' dels artistes per qüestions de llibertat d'expressió són esfereïdores després de 40 anys de democràcia. Controlar els artistes és patètic. Els artistes han de ser 'irreverents', 'transgressors' i no poden fer servir les seves eines creatives si senten tot el temps a damunt seu l'espasa del poder que els coarta. Desitjam que el Govern de l'Estat derogui la Llei Mordassa d'una vegada per totes.

-Com valorau la vostra trajectòria després de tants d'anys sobre els escenaris?
-Valorem la nostra carrera d'una manera molt positiva. Ja fa 42 anys que actuam com a Cucorba i estem molt contents de poder seguir fent el que ens agrada més: cantar i fer divertir els infants. El nostre públic ens dóna molt suport, encara omplim les places i els nins ens estimen. La situació i la vida dels nins ha canviat amb els anys, ara entren a la preadolescència molt més aviat. Això ha fet que els infants que venen a les actuacions siguin cada vegada més petits i hem hagut de canviar algunes formes de joc. Amb tot, seguim endavant amb la mateixa empenta!

- Quins projectes de futur teniu? Traureu nou disc?
Malauradament no tenim previst treure cap disc més. Els modes d'escoltar la música han canviat molt avui dia i fer un disc resulta molt costós. Les nostres cançons es poden trobar a internet, la majoria de manera gratuïta. Amb tot, tenim un total de 14 discs (2 d'ells en col·laboració amb altres artistes) i continuarem innovant els espectacles. El projecte immediat que tenim és seguir fent feina engrescant els nins, normalitzant la llengua catalana i recuperant la cultura popular. Seguim en actiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.