Setmanari d'informació local - 138 anys

El discurs d'Armengol al Debat de Política General en 8 punts

24183

El Parlament acull aquesta setmana, entre dimarts i dimecres, el Debat anual de política general del Govern, «un debat per avaluar els èxits aconseguits, plantejar propostes i avançar en la planificació de les properes polítiques», segons ha valorat la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol.

El debat ha començat aquest dimarts a les 11.00 hores amb la intervenció d'Armengol, i continuarà a partir de les 09.00 hores de dimecres, 19 de setembre, amb trenta minuts d'intervenció per part dels grups parlamentaris i torns de rèplica de deu minuts.

Aquests són els punts que ha tractat Armengol en el seu discurs:

  • Pressupost educació

«Els anunciï avui que el pròxim pressupost per a Educació i Formació superarà els mil milions d'euros, que seguiran creixent en els propers anys. Perquè no hi ha res més important que l’educació dels nostres fills».

  • Pàrquings hospitals

«Els vull anunciar que, a partir d’aquest gener, tots els pàrquings hospitalaris seran gratuïts per als ciutadans, complint un cop més amb la paraula donada».

  • Règim Especial per a les Balears

«Reclamant junts i fent feina junts aconseguirem revertir una situació que s’arrossega des de fa dècades. Així arriben resultats. Aquesta és la clau ara que afrontem la recta final de la negociació d’un REB que tancarem amb l’Estat aquest mes de novembre».

  • Ajudes contractació joves

«Aquesta tardor entrarà en funcionament un Pla de Retorn que ajudarà a més de 500 joves de fins a 40 anys. Implantarem ajudes a la contractació estable a les Illes de fins a 15.000€ tendran fins a 11.000€ de suport per emprendre els seus propis negocis».

  • Ajudes infants

«Els vull anunciar que el Govern incorpora una nova ajuda que permetrà als pares i mares amb infants de 0 a 6 anys disposar de 600 euros a l'any per pagar escoletes, activitats extraescolars i d’estiu, escoles matineres, cuidadors i classes de reforç».

  • Decret garantia de demora sanitat

«Aquest octubre aplicarem un decret de garantia de demora que farà que ningú esperi més de sis mesos per ser operat o més de dos per a una prova diagnòstica o una cita amb l’especialista».

  • Copagament sanitat

«Avui passam pàgina a la derrota col·lectiva que és el copagament. Els pensionistes ja no hauran de fer front al copagament farmacèutic. Deixam enrere una injustícia que ens afeblia i castigava als qui donaren tot el que tenien per construir una societat amb futur».

  • Impost Transmissions Patrimonials

«Rebaixarem a gairebé la meitat l’impost que grava la compra d’habitatges de menys de 200.000€. Tots els qui comprin un habitatge per primera vegada veuran reduït l’Impost de Transmissions Patrimonials del 8% actual al 5%. Fins a 6.000€ menys en imposts».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.