Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem demanarà al Congrés sobre la regulació de plàstics i del lloguer turístic

24253

Els diputats de Podem Mae de la Concha i Juan Pedro Yllanes han registrat aquest dijous al Congrés dues preguntes dirigides al Govern espanyol, relacionades amb les lleis que s'estan desenvolupant a les Balears sobre els residus i el turisme i l'habitatge.

Segons ha informat el partit, en aquestes preguntes es demana al Govern espanyol la seva postura sobre les lleis sorgides en el Parlament i sobre la intenció d'ajudar a la seva aplicació mitjançant recursos.

De la Concha ha demanat la postura de l'Executiu espanyol enfront de la «polèmica» amb el lobby empresarial que «diu que la regulació de plàstics d'un sol ús expressada en la Llei de residus no és compatible amb la garantia d'unitat de mercat europea».

Per la seva banda, Yllanes ha demanat la necessitat «d’una legislació a nivell nacional per abordar el lloguer turístic», entre altres qüestions.

D'aquesta manera, algunes de les preguntes registrades són si podria el Govern espanyol explicitar la compatibilitat de la Llei de garantia de la unitat de mercat amb la regulació mediambiental autonòmica; així com emetre un estudi sobre excepcions mediambientals en la lliure circulació de mercaderies en la UE, entre altres.

També demanaran sobre el posicionament del Govern espanyol sobre l'oportunitat i efectivitat de la legislació autonòmica en matèria de lloguer turístic i demanaran una avaluació per entendre la necessitat d'una legislació a nivell nacional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.