Setmanari d'informació local - 138 anys

«Conservació del paisatge, riquesa i desestacionalització» són alguns punts que defensarà Habtur

24363

L'Associació d'Habitatges Turístics de les Balears (Habtur) ha anunciat que la setmana que ve es reunirà amb els diferents partits polítics de les Balears per presentar una desena de propostes encaminades a «redefinir» el model turístic.

Segons ha exposat Habtur aquest dilluns, és necessari apostar per un nou model turístic «més sostenible, respectuós amb el medi ambient, que generi riquesa, desestacionalitzi, que no consumeixi territori i que permeti la convivència entre ciutadans i visitants».

A través d'aquestes trobades, l'associació pretén fer veure als partits polítics «el gran ventall d'activitats econòmiques que van lligades directament o indirectament al lloguer turístic». El president d'Habtur, Joan Miralles, ha afirmat que aquest tipus de turisme permet «diversificar la nostra oferta i desestacionalitzar, ja que les ETH no tanquen durant tot l'any».

Des de l'associació creuen que les Illes Balears seran una comunitat més competitiva si es preserven «al màxim» els paisatges i han defensat que un model «molt regulat» de lloguer turístic aconseguirà aquest objectiu.

«Apostam per la innovació i especialització, per un turisme de valor afegit, volem equiparar les condicions entre les diferents parts del sector turístic, mantenir l'ecotaxa', promoure l'eficiència energètica a les cases vacacionals fomentar sinergies, suprimir la temporalitat de les llicències o fins i tot revisar les zonificacions», han manifestat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.