Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aportarà 4 milions en 9 anys per al manteniment del túnel de Sóller

24377

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, han signat un conveni que concreta els compromisos que assumeixen cada una de les institucions després que la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat atorgàs una subvenció al Consell de Mallorca per cobrir les despeses de conservació i manteniment del túnel de Sóller i la seva carretera, que ha de dur a terme el Consell de Mallorca.

Aquesta subvenció respon al compromís del Govern d’implicar-se en el manteniment en les millors condicions d’una infraestructura com el túnel de Sóller que, des del passat 29 de desembre, es pot emprar lliurement sense l’abonament de peatge per part de tots els ciutadans.

El Govern, a través de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, ha decidit destinar al manteniment del túnel de Sóller una subvenció de 4.125.000 euros. Es tracta d’una subvenció pluriennal que suposarà un ingrés anual al Consell a partir de l’any 2019 i fins al 2027. La quantia de l’aportació anual és de 500.000 euros fins a l’any 2026, mentre que l’any 2027 la quantia que s’abonarà al Consell serà de 125.000 euros.

La concessió del túnel de Sóller, que datava de 1998, finalitzava el desembre de 2016, però el 2007 fou prorrogada fins a l’any 2022. El Consell de Mallorca, amb el suport del Govern de les Illes Balears, va considerar que el rescat de la concessió era l’opció més beneficiosa per al conjunt dels ciutadans i va iniciar el procediment que va culminar amb el rescat efectiu del túnel el passat mes de desembre.

Amb la signatura d’aquest conveni es dóna compliment al compromís adquirit pel Govern de les Illes Balears amb el Consell per al rescat del túnel, que ja és de gestió pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.