Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB apareix entre les 600 millors universitats del món, segons la Times Higher Education

Les universitats públiques dels Països Catalans són de les més valorades en el rànquing

24417

La Universitat de les Illes Balears (UIB) apareix entre les 600 millors universitats del món en la classificació anual que elabora la publicació Times Higher Education. En el marc de l'Estat espanyol, cinc universitats s'han situat entre les 500 millors del món en la classificació, sent la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona la millor situada en aconseguir el lloc 135.

La 15a edició de la classificació de Times Higher Education ha estat presentada aquest dimecres i inclou 1.250 institucions d'educació superior de 86 països de tot el món. La Universitat d'Oxford (Regne Unit) encapçala el rànquing per tercer any consecutiu, seguida de la també britànica Universitat de Cambridge i la nord-americana Universitat de Stanford.

Els Estats Units i Regne Unit copen els deu primers llocs, mentre en l'onzena posició apareix l'Escola Politècnica Federal de Zuric (Suïssa). Respecte a les universitats espanyoles, després de la Pompeu Fabra se situen altres dues universitats de la capital catalana: l'Autònoma de Barcelona, en la posició 145, i més allunyada la Universitat de Barcelona, que es troba entre les 250 millors del món.

Per darrera d'aquestes tres universitats catalanes es troben la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de València, que pugen llocs i se situen entre les 500 millors de la classificació, mentre la Universitat de les Illes Balears ascendeix fins a quedar inclosa en les 600 més destacades.

«Les dades posen de manifest un molt bon any per a Espanya, que no només aconsegueix un rècord de 38 institucions en la classificació mundial, sinó que les seves millors universitats també estan escalant posats en el llistat global», ha afirmat el director editorial de les classificacions globals de Times Higher Education, Phil Baty.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.