Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern atorga 122 llicències per a la comercialització turística d'habitatges

24615

La vicepresidenta del Govern i consellera de Turisme, Bel Busquets, ha explicat que, de moment, s'han atorgat 122 llicències per a la comercialització turística d'habitatges, després que s'hagin acceptat les seves corresponents Declaracions Responsables d'Inici d'Activitat (Driat).

A la Comissió de Turisme del Parlament, Busquets ha detallat que des del primer d'agost s'han presentat 391 Driat, de les quals a 269 s'ha requerit l'aportació de més informació perquè puguin ser aprovades.

Així ho ha informat la consellera de Turisme en resposta a la qüestió formulada pel diputat d'El Pi Josep Melià a les verificacions en negatiu dels Driat.

Entre d'altres, Busquets ha comentat que s'han denegat per informació essencial no complementada, per presentar un model antic de Driat, per falta del consentiment de la comunitat de propietaris o per no presentar els punts requerits de l'annex 6.

Des d'El Pi han criticat que la normativa «no canalitzi la realitat» i han lamentat que hagi provocat que «la gent no es pugui donar d'alta».

En canvi, la vicepresidenta ha assegurat que s'han establert requisits i una zonificació «per a cercar un equilibri entre una oportunitat on el lloguer turístic generi prosperitat però també garantir el dret a l'habitatge».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.