Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS afirma: «Si s'implanta el sistema de retorn d'envasos serà amb consens»

24621

MÉS per Mallorca ha respost aquest dijous a la petició de Podem sobre que s'estableixi de manera obligatòria el Sistema de dipòsit, devolució i retorn (SDDR) d'envasos, dins de la Llei de residus que s'està tramitant en el Parlament, que aquest sistema s'acabarà implantant si es fa «amb consens».

En declaracions als mitjans de comunicació, el diputat de la formació ecosobiranista, Miquel Gallardo, ha dit que la Llei de residus, el període dels quals de presentació d'esmenes va acabar aquest dimecres, ha estat «consensuada» tant amb productors com amb ecologistes i proposa «el sistema més ambiciós» de l'Estat espanyol.

D'aquesta manera, ha explicat que la llei «és pionera» i que comença a les Balears però pot ampliar-se a la resta de l'Estat espanyol. Respecte al SDDR, que permetria canviar envasos per doblers, el director de Residus, Sebastià Sansó, ha dit que està contemplat en la normativa com «una possibilitat», no com una «obligatorietat», tal com demana Podem, i que «d'aquesta manera ha estat consensuat».

«El que volem és que sigui una llei possible i si no té consens, és difícil d'aplicar», ha assegurat per després afegir que el SDDR «és només part de la solució». «També cal parlar d'augmentar la transparència i la responsabilitat dels productors», ha dit.

Així, ha explicat que per aplicar el SDDR s'ha de fer amb «passos ferms» i implantar-se amb «totes les garanties» i a través d'una prova pilot. «Si s'implanta, serà amb consens», ha agregat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.