Setmanari d'informació local - 138 anys

Es presenta a Barcelona la Institució Francesc de B. Moll i l’espectacle 'Gegants de la llengua'

24641

El 10 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia de Francesc de B. Moll, es presentarà a Barcelona la Institució Francesc de B. Moll i l’espectacle 'Gegants de la llengua'. L’acte, que se celebrarà a les set del vespre a l’Institut d’Estudis Catalans, inclourà diferents parlaments al voltant de la figura i l’obra del filòleg menorquí i l’espectacle amb què es vol animar a compartir iniciatives per a potenciar la llengua catalana més enllà de l’àmbit acadèmic.

L’obertura de l’acte serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC, i hi intervendran Mila Segarra, secretària de la Secció Filològica de l’IEC; Francesc Homs, president de la Institució Francesc de B. Moll; Joan Miralles, membre de la Secció Filològica i del Consell Assessor de la Institució Francesc de B. Moll, i Maria P. Perea, professora de filologia catalana de la Universitat de Barcelona. La cloenda serà a càrrec de Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern.

En les diferents intervencions es tractaran aspectes com l’accés en línia del Diccionari català - valencià - balear (DCVB), la coedició amb l’IEC de les Obres completes de Francesc de B. Moll i Antoni M. Alcover, i el paper de Sanchis Guarner i Moll en l’acceptació de la normativa comuna.

Tancarà la jornada l’espectacle 'Gegants de la llengua', amb la participació i el ball dels gegantons d’Antoni M. Alcover i Na Catalineta, la presentació oficial dels nous capgrossos de Pompeu Fabra i Francesc de B. Moll, i l’actuació de glosadors i xeremies de Mallorca, corrandes de Catalunya i versadors de València. La direcció artística és a càrrec de David Pintó.

Francesc de Borja Moll (Ciutadella, 1903- Palma, 1991), lingüista, filòleg i editor, va ser membre de la Secció Filològica de l’IEC. La seva contribució principal al coneixement de la llengua catalana és la culminació del Diccionari català - valencià - balear (DCVB), que havia iniciat el seu mestre Antoni Maria Alcover.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.