Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS exigeix al Govern espanyol un pla per «deixar de vendre armes» a altres països com Aràbia Saudita

25147

El coordinador de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha criticat aquest dimecres al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per, segons ell, «justificar la venda d'armes per defensar els interessos d'Espanya» i ha demanat un pla a curt termini per «deixar de vendre armes».

Segons ha informat el partit, «els drets humans i el no atemptar contra les vides de milers de persones han de ser la prioritat absoluta de qualsevol governant i qualsevol representant polític». Així mateix, ha criticat la tendència a l'augment de l'Estat espanyol en la venda d'armes, ja que, segons ha argumentat, des de l'any 2014 ha apujat i l'any passat va batre tots els rècords.

«Les xifres fan vergonya i cal destacar que un 10 per cent van a parar a països del Pròxim Orient, on el seu principal client és Aràbia Saudita», ha afegit. Balboa ha demanat «valentia i fermesa» a Pedro Sánchez i li ha instat a «convertir els ideals en realitats perquè l'Estat espanyol ha de deixar al més aviat possible de vendre armes en països on no es respecten els drets humans».

En aquesta línia, ha posat a Alemanya com a exemple a seguir lloc que, arran de l'assassinat del periodista Jamal Kashoggi, el govern alemany «va suspendre la venda d'armes a Aràbia Saudita i va reclamar el mateix gest a la comunitat europea».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.