Setmanari d'informació local - 138 anys

L'equip de Govern acorda uns pressupostos per al 2019 centrats en Educació i Medi Ambient

25153

L'equip de Govern ha acordat uns Pressupostos per 2019 centrats en qüestions com l'educació, l'habitatge, la renda social, l'energia o el medi ambient, entre altres.

Segons han informat, aquest acord forma part del compromís per continuar amb els Acords pel Canvi signats en 2015 per «donar resposta a les necessitats més importants i urgents de les Balears». Així mateix, han assegurat que aquests pressupostos estan basats en el «consens» i «demostren que els governs progressistes s'entenen i gestionen millor, sobretot, de cara a la gent».

D'aquesta manera, s'ha acordat continuar amb el suport a l'educació de 0 a 3 anys, amb l'aportació de 6 milions d'euros en dotacions a aquesta partida, «acomplint la moció aprovada en el Parlament el passat mes de maig». A més, s'ha aconseguit mantenir el compromís d'incrementar el pressupost de la Conselleria d'Educació fins als mil milions d'euros en 2019, «mantenint l'augment continuat que s'ha fet des de l'inici de la legislatura».

També han anunciat que l'Institut Balear de l'Habitatge disposarà l'any que ve d'una quantitat de 4,5 milions d'euros, destinats a posar en marxa l'Oficina d'Habitatge Buit.

Aquest acord també implica l'augment del pressupost de la Renda Social Garantida fins als 18 milions d'euros, amb el compromís per part del Govern que, si fos necessària una dotació addicional, s'augmentarà la partida fins que sigui suficient per a garantir la cobertura d'aquest dret a tots els seus beneficiaris.

En matèria de medi ambient, s'ha inclòs dins de l'acord de l'augment progressiu de places destinades a la inspecció i instrucció de possibles infraccions mediambientals, fins a arribar a sis noves en dos anys.

En aquesta línia, s'ha acordat que el Govern millori l'eficiència proposant, si és necessari, canvis en la Llei de Turisme i ha assenyalat que el cànon de sanejament d'aigües es destinarà íntegrament a política hidràulica que sigui competència de l'Executiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.