Setmanari d'informació local - 138 anys

Red Eléctrica assegura que el cable amb Mallorca hagués minimitzat l'impacte del cap de fibló

25237

El delegat de Red Eléctrica a les Balears, Eduardo Maynau, ha reconegut aquest dilluns en roda de premsa que el cable elèctric amb Mallorca, inoperatiu des de fa un any, hauria minimitzat les conseqüències del cap de fibló d'aquest diumenge, que manté, a migdia d'aquest dilluns, 3.055 persones sense electricitat.

«L'eventualitat que hagués estat en servei l'enllaç és una hipòtesi que ara mateix no és verificable», ha dit Maynau, tot i que ha indicat que la connexió entre Mallorca i Menorca «reforça substancialment el servei en termes de qualitat i eficiència».

El responsable de l'empresa ha apuntat que l'enllaç té un tram aeri que també es podria haver vist afectat pel cap de fibló, però ha remarcat que «és veritat que hagués minimitzat l'impacte d'aquesta eventualitat».

No obstant això, ha posat èmfasi en l'«excepcionalitat» de la situació. Maynau ha explicat que les torres d'alta tensió estan preparades per a suportar vents de 120 quilòmetres per hora i, a més, en el cas que s'hagués vist tan sols afectada únicament una de les dues línies, tampoc s'hagués produït l'apagada ja que el sistema està preparat per a funcionar amb una línia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.