Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pressupost de l’IBDona augmentarà fins als 7,2 milions d’euros

25413

La consellera de Presidència, Pilar Costa, que ha inaugurat aquest dimarts les compareixences dels consellers del Govern en el Parlament per presentar els pressupostos de per al 2019, ha informat que la partida per l’Institut Balear de la Dona (IBDona) augmentarà un 109%, fins als 7,2 milions d'euros.

Durant la seva intervenció, la també portaveu del Govern ha explicat que, pel seu costat, el pressupost que es dedica al manteniment i la conservació de Marivent, es redueix en un 9,76%, i disminueix un 30% en comparació de 2015.

D'aquesta manera, la partida global de la Conselleria de Presidència serà de 35,5 milions d'euros, una xifra que suposa un augment del 24,8% respecte a aquest any. De l'increment del pressupost de l’IBDona, Costa ha explicat que es deu en part a la injecció de quatre milions d'euros per part del Govern espanyol a través del Pacte d'Estat contra les violències masclistes.

Segons ha explicat, aquest import del Pacte d'Estat anirà destinat a iniciatives com la posada en marxa d'un projecte de pisos pont per a víctimes de violències masclistes, el desenvolupament del Pla d'autonòmic contra la tràfic de dones i nines amb finalitats d'explotació sexual o l'impuls de les meses de coordinació locals contra la violència de gènere en tots els municipis de les Balears.

Així mateix, ha destacat que en el càlcul d'aquesta partida, s'ha tingut en compte el criteri d'insularitat.

Accessibilitat universal

La consellera també ha destacat els 400.000 euros que es destinaran al reforç dels consells insulars i Palma com a referents públics en matèria de promoció de l'accessibilitat universal, amb l'establiment d'acords per crear oficines tècniques d'accessibilitat.

D'altra banda, ha ressaltat que es preveu destinar 1,9 milions d'euros per a les eleccions en el Parlament i en els consells insulars de maig. D'aquesta quantitat, 600.000 euros són per a l'avançament de subvencions perquè els partits polítics facin front a les despeses de la campanya i 1,3 milions es destinin a organitzar els comicis.

D'altra banda, Costa ha anunciat que entre 2019 i 2020, les Balears exercirà la presidència de la Eurorregió Pirineus Mediterrani, una oportunitat que utilitzaran per demandar una «major atenció als territoris insulars».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.