Setmanari d'informació local - 138 anys

Ecologistes demanen «responsabilitat i polítiques que frenin l'ús desmesurat d’envasos d'un sol ús»

25569

Amics de la Terra Mallorca ha netejat diverses platges i torrents de Palma i ha criticat la contaminació provocada per l'abandonament d'envasos d'un sol ús, amb motiu de la campanya 'Operació Plastic Off'.

Segons ha informat l'organització ecologista, han volgut fer una passa més i realitzar auditories de marca per identificar a quines empreses corresponen els envasos abandonats que s'han trobat.

En la primera neteja en el Torrent del Mal Pas, situat als voltants del bosc de Bellver, es va recollir un volum de 450 litres en només dues hores, dels quals, el 75 per cent foren envasos de plàstic i llaunes d'alumini, així com bosses de plàstic.

En la segona neteja, realitzada a la platja de Ciutat Jardí al costat de la desembocadura del Torrent Gros, la quantitat de residus que es va recollir en un espai molt reduït va ser de 700 litres en 50 m2.

En aquesta neteja, la major part de residus foren envasos d'un sol ús, així com muntanyes de tovalloletes humides entremesclades amb fulles seques de posidònia i gran quantitat de burilles.

En l'auditoria de marques realitzada després de les neteges, els fabricants de les marques amb major presència han estat: Coca-cola, Danone, San Miguel, Carrefour, Lidl, Pepsico, Damm, Eroski i Hacendado de Mercadona.

Amb aquesta campanya es pretén reclamar tant a les empreses fabricadores com a les Administracions pertinents «una major responsabilitat i unes polítiques que frenin l'ús desmesurat de plàstics i envasos d'un sol ús».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.