Setmanari d'informació local - 138 anys

La Mesa Sectorial d’Educació acorda amb els sindicats els nous criteris de plantilla pel pròxim curs

25597

La Mesa Sectorial d'Educació celebrada aquest dimarts ha arribat a un acord amb els sindicats sobre els nous criteris de plantilla del curs 2019-2020, les instruccions que regiran les eleccions sindicals de desembre i l'Acord sobre l'oferta pública d'ocupació.

Segons ha informat la Conselleria d'Educació i Universitat, per primera vegada els centres de dues línies tendran un orientador en plantilla, després que la Mesa hagi aprovat per majoria un esborrany pel qual es fixen els criteris específics per establir les plantilles orgàniques dels centres.

Entre les novetats, es troba la consolidació progressiva de l'augment de la dotació d'orientadors als centres educatius iniciada aquesta legislatura i que, per primera vegada, arriba als centres de dues línies que comptaran amb un orientador itinerant en plantilla.

La figura de l'orientador es va consolidar al principi entre els centres de tres línies, un any després entre els centres de més de 18 unitats o que comptaven amb una aula UECCO (Unitat Educativa Específica en Centre Ordinari) i ara es consolidarà entre els centres de dues línies.

D'altra banda, la direcció general d'Innovació i Comunitat Educativa ha augmentat la dotació d'orientadors a un total de 90 i, a més, a partir del pròxim curs tots els centres hauran de consolidar un 85 per cent de les seves places de plantilla orgànica.

Oferta pública d’ocupació

Així mateix, l'Acord del Consell de Govern sobre oferta pública d'ocupació que cobreix una taxa de reposició de 223 persones per al curs que ve s'ha aprovat en la Mesa per unanimitat.

La taxa de reposició determina el nombre de treballadors que es poden incorporar a l'Administració en funció de les baixes produïdes l'any anterior, ja sigui per jubilacions, prejubilacions, defuncions o canvis de destinacions dels funcionaris.

Finalment, s'ha arribat a un acord per unanimitat en relació a la Resolució de les instruccions per al desenvolupament de les eleccions sindicals previstes pel 4 de desembre. Aquestes instruccions estableixen que les votacions tendran lloc entre les 13.00 i les 18.00 hores.

Entre les novetats cal destacar que Educació i sindicats han acordat que durant la jornada electoral es garantiran, en la mesura que sigui possible, tots els serveis complementaris dels centres com el de menjador, transport i activitats extraescolars en tots els centres educatius de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.