Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament insta el Govern a garantitzar el dret a la no discriminació per maternitat en les oposicions

25685

La Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament ha debatut i aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei (PNL) relativa al dret a la no discriminació per maternitat en les oposicions i la funció pública.

El Parlament ha instat al Govern a garantir aquest dret i a incorporar en totes les convocatòries públiques mesures específiques per garantir-ho per raó de sexe i per maternitat, flexibilitzant la data i el desenvolupament de les proves i pràctiques.

Així mateix, ha instat a l'Executiu a garantir la lactància materna durant el desenvolupament de qualsevol tipus de prova selectiva de les institucions públiques de les Balears. La iniciativa, que ha estat presentada conjuntament per PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i Menorca i Grup Mixt, ha estat defensada durant la sessió de la Comissió pels parlamentaris Sílvia Cano, Marta Maicas, Agustina Vilaret i Josep Castells.

«Moltes dones es troben sense cap mena de protecció quan no es poden presentar a unes oposicions per estar de part, en període de postpart o en un estat molt avançat de l'embaràs just quan s'han d'examinar», ha explicat la diputada socialista Sílvia Cano, que ha afegit que «el sistema ha de donar una solució i comptar amb una estratègia per actuar en aquests casos».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.