Setmanari d'informació local - 138 anys

#PerUnaMarSensePlàstic durà fins a Madrid i en bicicleta una mostra de 10 residus de plàstic que les Balears eliminaran

25695

El Govern està a punt d'aprovar una Llei de Residus que s'està convertint en tot un referent, ja que defensa els mateixos principis i eines que des de la Unió Europea volen posar-se en marxa per acabar amb els 10 productes de plàstics d'un sol ús més abandonats en costes i platges.

És per això que les entitats de la campanya 'Per una Mar Sense Plàstic' volen traslladar aquest missatge fins a Madrid perquè l'Estat espanyol sigui igual d'ambiciós. I ho faran d’una manera molt original, ja que un dels seus representant, Daniel Gálvez, es desplaçarà des de Mallorca fins a Madrid en bicicleta i portant una mostra real dels 10 productes de plàstic que molt aviat deixaran de trobar-se a les platges i costes de les Illes.

«Per a mi és un orgull representar a les entitats i portar aquest missatge simbòlic en forma d’ampolles, taps, bosses, bastonets, embolcalls i altres productes d’un sol ús perquè Espanya segueixi l’exemple del que s’està fent a les Balears», ha declarat Gálvez, que ha recollit aquests residus a la Platja Jardí i al Torrent de Mal Pas de Palma.

El viatge ha estat batejat com el #TourSensePlàstic i durant tota la setmana vinent, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, passarà per València, Utiel, Alarcón, Tarancón i Madrid, on Gàlvez té previst arribar el divendres 23 de novembre i fer entrega dels residus que les Balears volen convertir en història a representants de l’Aliança Residu Zero.

«Que la Llei de Residus balear s’aprovi amb mesures que fomenten la prevenció, la reutilització, la responsabilitat dels productors i els Sistemes de Dipòsit suposa un canvi de paradigma pel model de producció i consum actual. Les Illes poden convertir-se en un territori lliure de plàstics i residus contaminants, i la resta de l’Estat també», ha valorat Rosa García, directora de Rezero.

«La Directiva contra els plàstics d’un sol ús que la Comissió i el Parlament europeus estan a punt d’aprovar pot acabar amb el 86% dels productes com els que el Dani portarà a Madrid el 2021, per això és tan important que Espanya sigui igual d’ambiciosa que Balears i doni suport a aquesta proposta a Brussel·les», ha afegit Eusebio Martínez de la Casa, fundador de Recircula.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.