Setmanari d'informació local - 138 anys

Començen les obres del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

25703

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha impulsat per dilluns que ve 19 de novembre la signatura de l'acta de comprovació de replanteig perquè dos dies més tard comencin les actuacions preliminars d'enderroc i esbrossat en el solar on s'ha de construir el futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a Llucmajor.

Segons ha informat la Conselleria, aquest centre integrarà tres habitatges situats al carrer del Convent, 31 (la casa del fotògraf Tomàs Monserrat) i 33 (denominada sa Trinxa), i al carrer del Cardenal Rossell, 4, (la de Toni Catany). Les actuacions preliminars per a l'adequació de l'espai, amb l'enderroc de parets i esbrossat del solar, tindran un termini màxim d'execució d'un mes.

Els tres espais es convertiran en un centre d'interpretació de l'obra del fotògraf que conservarà l'arxiu i col·lecció de l'autor, entre 100.000 diapositives i negatius seus i 2.000 fotografies seves positivades, a més de prop de 300 obres de fotògrafs contemporanis que formen part de la seva col·lecció particular i el fons fotogràfic de Tomàs Montserrat (Llucmajor, 1873-1944), càmeres antigues i una biblioteca en fotografia.

L'obra és d'uns 1.250 m2 de superfície construïda i el seu pressupost d'execució no arriba als 2 milions d'euros per a un projecte que compta amb la partida pressupostària procedent dels fons estatutaris de 4,3 milions d'euros que vencien a la fi de 2018.

Projectes presentats
A més, la consellera, Fanny Tur, i la degana del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Balears, Marta Vall Llosera, han inaugurat aquest matí l'exposició dels 41 projectes presentats al concurs d'idees per a la construcció del centre.

La mostra podrà visitar-se fins al pròxim 7 de desembre amb horari de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores a la seu col·legial, situada al carrer Portella, 14. «Gràcies a la complicitat de tots hem pogut tirar endavant aquest projecte des que fa any i mig es reprengués la idea i després que la Fundació Toni Catany donés la casa natal del fotògraf al Govern i posteriorment el Consell de Mallorca també cedís l'habitatge confrontant, la casa de Tomàs Monserrat», ha assenyalat Tur.

Per la seva banda, la degana del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Balears també ha agraït l'oportunitat brindada al Col·legi d'Arquitectes de poder participar i col·laborar en aquest concurs d'idees que, sens dubte, «és la fórmula que sempre s'hauria d'escollir en les administracions públiques».

A l'acte també han assistit el secretari general de la Conselleria de Cultura, Guillem Fullana; la cap de servei de Planificació i Estratègia de la conselleria de Presidència, Lluïsa Dubón i el secretari de la Fundació Toni Catany, Lluís Segura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.