Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort demana al sector d’animals de companyia que col·laborin en la conscienciació contra l’abandonament

25787

L'Ajuntament de Palma i el Col·legi de Veterinaris de les Balears (Covib) han remès una carta als professionals del sector dels animals de companyia per demanar la seva col·laboració en la tasca de conscienciació de la societat contra l'abandonament i a favor de l'adopció.

Segons ha explicat aquest dimarts el Consistori, la carta s'enviarà a les clíniques veterinàries de Palma, comerços, centres de cria i altres establiments i professionals vinculats amb els animals de companyia.

En la missiva asseguren que els abandonaments representen una situació de sofriment per a l'animal i també un problema social i una dificultat per als serveis municipals o centres d'acolliment, «que es poden veure ocasionalment desbordats».

Per això, han demanat col·laboració en la conscienciació de les persones interessades en tenir un animal a casa, perquè rebin consell dels professionals sobre quin és l'animal que pel seu físic, els seus costums i la seva grandària s'adaptarà millor a família, a les condicions de la casa o als hàbits i costums dels adoptants.

Així mateix, es vol contribuir a difondre que l'adopció d'animals en un centre d'acolliment sempre ha de ser la primera opció i que, per tant, la compra sigui la segona opció, realitzada «sempre en establiments o canals legalment constituïts».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.