Setmanari d'informació local - 138 anys

Com hem de perdre pes d'una forma segura i sana?

25841

Normalment pensam que per perdre pes hem de passar gana. Però això és contraproduent. La gana no farà més que, una vegada hàgim finalitzat la dieta, ens atraquem a menjar. Fins i tot, durant la dieta, pot ser que no puguem resistir-nos a menjar sense parar congrets i aliments molt poc saludables.

Si en veritat desitgem perdre pes, però no ho hem aconseguit per nosaltres mateixos, podem acudir a un professional de la nutrició. Aquests especialistes estudien el nostre cas, l'activitat física que fem, el tipus de treball que tenim i la dieta que millor es pot adequar al nostre estil de vida. Sens dubte, demanar l'ajuda d'un nutricionista ens ajudarà a aconseguir el nostre pes ideal.

Estar a dieta no significa no menjar, sinó menjar millor

Independentment d'on visquem en l'actualitat, sempre hi ha un professional de les dietes prop de nosaltres. No importa si desitgem trobar un nutricionista en Palma, a Barcelona o a França. Tan sols hem de buscar referències i opinions per donar amb el millor especialista que pugui ajudar-nos, per fi, a desfer-nos dels quilos de més que tant ens incomoden.

Moltes vegades, no necessitem fer dieta perquè tenim sobrepès, sinó per altres raons com sofrir colesterol o patir diabetis. Fins i tot, les persones que es queden embarassades han de mantenir un determinat pes, ja que engreixar massa pot ser perjudicial per al seu estat.

No obstant això, tot nutricionista ens dirà que tant si desitgem perdre pes perquè tenim diversos quilos de més com si desitgem fer-ho per temes de salut, la idea no és deixar de menjar i passar gana, sinó alimentar-nos d'una millor manera. Per això, aquest tipus de professionals elaboraran un pla personalitzat que ens permetrà aconseguir, progressivament, els nostres objectius.

Assessorament i seguiment

Sense un bon assessorament i seguiment és molt complicat que siguem constants amb el pla que ens ha indicat el nutricionista. Solem perdre la motivació massa de pressa i tirar la tovallola amb molta facilitat. Per això, comptar amb algú que ens encoratgi a seguir endavant és molt important per començar a veure resultats.

És clar que no és el mateix tenir un problema d'obesitat que desitjar perdre greix perquè volem competir com culturistes. Per això, encara que puguem trobar molta informació en Internet sobre dietes o de com ho estan fent altres persones per aconseguir els seus objectius, hem de recordar que som diferents i el que els funciona a alguns no serveix per a uns altres.

En el cas que no desitgem acudir a un d'aquests especialistes, recordem que la clau no està a deixar de menjar. Tard o d'hora ens donarem un atracón fruit de la gana que sentim i això ens farà recuperar tot el pes que havíem perdut, fins i tot més. L'ideal seria començar a introduir més aliments saludables en la dieta, eliminant els congrets, els aliments processats i tots aquells que siguin rics en sucres.

A més d'això, és important fer una mica d'exercici físic, doncs encara que puguem perdre pes seguint una dieta, l'exercici ens permetrà accelerar aquesta pèrdua de greix, tonificar el nostre cos i permetre que ens vegem molt millor. Segur que alguna vegada hem intentat perdre pes d'una forma per res segura i sana. Comencem a canviar això?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.