Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI vol que el nou acord marc en Educació simplifiqui les tasques burocràtiques a les escoles

25871

L'STEI Intersindical ha defensat que el nou acord marc en Educació anunciat pel conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha de contemplar un bloc de mesures per eliminar i simplificar les tasques burocràtiques a la qual estan sotmesos els centres educatius.

Segons ha informat l'STEI, en aquests moments la burocràcia «ofega a docents i equips directius» principalment en aquests àmbits: tasques de programació per competències, processos d'avaluació, de gestió i direcció i tutories.

En concret, han assegurat que els processos d'avaluació de l'alumnat s'han complicat molt a causa de la introducció dels estàndards d'aprenentatge i han explicat que la redacció oficial dels estàndards varia molt segons la matèria de la qual es tracti i el tema concret.

A més, han assenyalat que la diversitat de les aules de les Balears necessita l'atenció important dels docents en general i en particular del tutor, per la qual cosa, al seu judici, és necessari reduir les ràtios a les aules i de manera molt especial en les tutories per poder atendre a l'alumnat adequadament.

Així, per fer front a aquests i altres problemes, l'STEI proposarà un nou pacte de millora que reculli condicions com la simplificació de l'elaboració dels documents pedagògics i de gestió; la simplificació de la paperassa a l'hora de sol·licitar projectes o l'eliminació de duplicats i tràmits repetitius, entre altres qüestions.

La previsió de la Conselleria és iniciar les negociacions amb els sindicats a partir de gener de 2019, després de finalitzar les eleccions sindicals previstes per a desembre de 2018. El període d'aplicació del nou acord seria de 2019 a 2023.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.