Setmanari d'informació local - 138 anys

Les direccions d'ERC, Bildu i BNG votaran simultàniament si s'alien per a les europees

26091

La capital gallega ha acollit aquest divendres una nova reunió de representants polítics de BNG, ERC i Bildu, que preparen una candidatura per a les pròximes eleccions europees de tall sobiranista, en l'òrbita de l'esquerra, que està oberta a altres formacions d'aquest mateix perfil.

En aquest sentit, les direccions de les tres formacions votaran de manera simultània el pròxim 15 de desembre si s'alien en una llista per a les europees. El BNG ha informat que les tres formacions que mantenen contactes des de fa diversos mesos són les que conformaran la candidatura.

Les aspiracions del BNG, segons les fonts consultades, són aconseguir representació directa amb un escó a Europa, però el pacte, si finalment fructifica, que contemplarà en tot cas la llista cremallera com a requisit (alternança d'home i dona) i no descarta incloure la rotació d'un escó en funció de l'aportació de vots que faci cada formació a la llista.

Aquestes forces polítiques pretenen superar el milió de vots en les eleccions. La reunió d'aquest divendres ha servit per avançar en els treballs vinculats a la conformació d'una candidatura, però oficialment no han transcendit detalls de com s'articularia aquesta llista.

Després de la votació dels màxims òrgans de direcció el pròxim dia 15, es preveu una nova reunió ja al gener. Concretament, les delegacions d'aquestes formacions varen estar encapçalades per Rubén Cela, responsable de l'àrea internacional del BNG; Josu Juaristi, director de l'àrea d'internacional d'EH-Bildu; i Lluís Salvadó, secretari general adjunt d'ERC.

Els nacionalistes gallecs emmarquen aquesta reunió en una més en la dinàmica de treball conjunyeix que les tres forces han desenvolupat des de fa mesos i que es dóna de forma paral·lela als procés de participació i debat intern de la militància de cada organització.

En el cas del BNG, el pròxim 15 de desembre està previst un Consello Nacional (el seu màxim òrgan de decisió entre assemblees) que recollirà els debats de les assemblees comarcals i que ratificarà la fórmula de concurrència per a les eleccions de maig de 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.