Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB realitzarà proves específiques per cursar estudis d’Educació

26201

La Universitat de les Illes Balears (UIB) implantarà, en l'admissió del curs 2020-2021, proves específiques per cursar els estudis d'Educació Infantil i els d‘Educació Primària.

Així ho han anunciat aquest dimecres el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, en una roda de premsa en la qual han presentat les línies mestres del Pla de millora de la formació inicial del professorat. Aquest programa que es va iniciar l'any passat, s'aplicarà en l'actual curs 2018-19 als estudis d'Educació Infantil, d'Educació Primària i al Màster en Formació del Professorat de la UIB.

Des de la Conselleria han explicat que el curs passat es va disminuir l'oferta de places de nou ingrés dels graus d'Educació Infantil i d'Educació Primària en totes les Illes, la qual cosa ha afavorit la formació de grups més reduïts, s'han baixat les ràtios de cada grup i s'ha possibilitat incloure més experiència pràctica.

En concret, s'han ofert 340 places: 100 places per al grau d'Educació Infantil i 200 places per al grau d'Educació Primària, més 20 places a les seus de Menorca i Eivissa. Per enguany es manté la mateixa oferta de places.

Com a novetat, en el curs 2018-19 es farà un estudi pilot per desenvolupar unes proves específiques que valoraran la competència comunicativa en castellà i en català, la competència logicomatemàtica, la comunicació efectiva, les habilitats interpersonals, l'ajust psicològic, la motivació intrínseca i l'orientació cap al desenvolupament professional. Aquestes proves s'implantaran, de forma efectiva i per primera vegada, per a l'admissió del curs 2020-21.

354 centres acullen pràctiques docents d’estudiants de grau i màster

D'altra banda, la Conselleria ha informat que aquest curs 2018-19 un total de 354 centres d'infantil, primària i secundària de referència, «reconeguts pel seu caire innovador, pels components inclusius i per un projecte educatiu de centre consolidat», acullen les pràctiques docents dels estudiants de grau i màster.

En concret, es tracta de 142 centres d'infantil, 129 de primària i 83 de secundària. L'objectiu és que puguin servir de referència d'innovació tant per als futurs mestres com per a altres centres educatius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.