Setmanari d'informació local - 138 anys

Puigdemont demana «no allargar la vida al règim del 78, perquè ha caducat»

26229

El president a l’exili Carles Puigdemont ha rebutjat aquest dijous la Constitució espanyola perquè és una eina «caduca i de repressió», quan es compleixen 40 anys de la seva aprovació.

Ho ha dit en una videoconferència que s'ha emès en l'exterior del convent dels Caputxins de Sarrià de Barcelona on un grup de diputats de JxCat, ERC i la CUP s'han tancat per mantenir un dejuni de 24 hores en solidaritat amb els dirigents independentistes empresonats que han iniciat una vaga de fam i de rebuig a la Constitució d’Espanya.

Ha reconegut que al moment de la seva aprovació, la Constitució espanyola va rebre el respatller de la ciutadania que es «va aferrar a ella com a única esperança» pel context polític del moment; una esperança que Puigdemont considera que s'ha esvaït.

«La societat espanyola, espantada, es va aferrar a la Constitució com una eina de democràcia. Avui aquesta constitució s'ha de presentar en un clima de repressió. Avui quatre demòcrates han de recórrer a una vaga de fam», ha lamentat i ha assegurat que ara no passaria 'la prova del cotó'.

També ha criticat a la justícia: «Hi ha jutges que persegueixen delictes falsos. Alguns d'ells, com en el meu cas, que la justícia europea ja ha jutjat i ha dit que no existeixen», i ha afirmat que els empresonats sofreixen l'abús, falta de garanties i que calciguin els seus drets fonamentals.

Ha sostingut que en el context actual «les parets de la Constitució s'esquerden, el cos constitucional no resisteix i es veu què hi ha darrere del decorat de pladur que havien construït». Ha demanat «no allargar la vida d'un règim, el del 78, que ha caducat, d'una eina que ja no és d'esperança, sinó que és una eina que la gent tem».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.