Setmanari d'informació local - 138 anys

Destinen 700.000€ de l’Impost Turístic a impulsar l’economia social i a la gestió de residus

26251

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha anunciat aquest divendres l'autorització a la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca a convocar una línia de subvencions per impulsar l'economia social i circular, gestionar de manera sostenible els residus turístics i crear llocs de treball per a persones amb el risc d'exclusió per un import de 700.000 euros.

«Aquesta quantitat anirà a càrrec de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) i podran ser objecte de finançament les actuacions dutes a terme des del 7 de juny de 2018 fins al 6 de desembre de 2019», ha explicat Costa.

En concret, les actuacions hauran de tenir per objecte afavorir models d'economia circular, és a dir, models que tenguin com a objectiu reduir tant l'entrada dels materials com la producció de residus o implementar, ampliar o millorar instal·lacions, incloent la compra de maquinària, per a la prevenció, la reparació i la preparació per a la reutilització de residus.

A més, es consideren despeses i inversions subvencionables els projectes de les categories relacionades amb la reutilització de productes, preparació per a la reutilització de residus, compostatge i altres processos de transformació biològica, i regeneració i reciclatge d'olis i greixos comestibles usats.

Cada sol·licitud haurà d'indicar una única categoria d'actuacions i les activitats subvencionades hauran de tenir en còmput de mitjana anual, com a mínim, un 30 per cent de treballadors en procés d'inserció respecte del total de la plantilla destinada, quan l'activitat tengui més de quatre treballadors.

Així mateix, se subvencionarà, com a màxim, un 80 per cent del total del cost de les actuacions i el termini per presentar les sol·licituds és de 20 dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.