Setmanari d'informació local - 138 anys

Col·loquen una pedra de la memòria en honor a Emili Darder

26535

L'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca han celebrat aquest dimarts un acte en homenatge amb la col·locació de dues 'pedres de la memòria' dedicades al primer batle de Palma republicà Emili Darder i al president de la Diputació Jaume Garcies Obrador, tots dos assassinats per feixistes el 1936.

Després de quatre dies recorrent diferents pobles de Mallorca, l'artista i creador del projecte Stolpesteine, Gunter Demnig, ha instal·lat les dues darreres 'pedres de la memòria' en una iniciativa promoguda per l'Associació de Memòria de Mallorca i del Consell de Mallorca. Des del Consell, han explicat que durant aquests dies s'han instal·lat 19 pedres en memòria de batles i batles pedanis i un president de la Diputació, víctimes del franquisme.

El departament de Participació Ciutadana i Presidència, dirigit per Jesús Jurado, va repartir aquestes pedres per 15 municipis: Porreres, Inca, Pollença, Sóller, Esporles, Manacor, Costitx, Alaró, Mancor, Montuïri, Consell, Sant Llorenç, Algaida i Palma.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, acompanyat per l'equip de govern ha volgut dedicar unes paraules a la ciutadania i sobretot «d'agraïment». «Avui es fa justícia. Encara que aquest homenatge arriba, pot ser massa tarda, és moment d'agrair, reconèixer la lliçó d'humanitat, dignitat, amor i respecte que han demostrat les famílies de les víctimes a les quals avui recordam», ha assenyalat.

En l'acte també ha participat el batle de Palma, Antoni Noguera, que ha assenyalat que «Emili Darder no és només un símbol individual, és un símbol col·lectiu per a totes aquelles persones que van morir o varen sofrir la repressió del franquisme, per tenir unes idees que defensaven la democràcia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.