Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Observatori del Suïcidi del Servei de Salut va registrar 103 suïcidis el 2017 a les Balears

26665
DEPRESION SUICIDIO FOTO GETTYIMAGE David Gonzalez

L'Observatori del Suïcidi del Servei de Salut va registrar 103 suïcidis el 2017 a les Balears, «dada que mostra que s'ha de continuar incidint en la formació i sensibilització de la població», segons ha assenyalat aquest dissabte en un comunicat la Conselleria de Salut.

Així ho ha indicat la responsable de l'Observatori del Suïcidi del Servei de Salut de les Illes Balears, Nicole Haber, que ha fet balanç d'activitat de l'organisme i ha destacat la importància de la implicació de tota la societat per poder eradicar «el major problema de salut pública d'Europa», que fins ara ha romàs, en bona part, invisible.

Actualment, ja s'ha ofert formació a 150 professionals. En aquest sentit, en el primer any de funcionament, l'Observatori del Suïcidi ha dut a terme un intens treball de sensibilització i formació entre professionals de la salut i d'altres àmbits mitjançant l'organització de cursos, tallers i jornades, i ha posat en marxa un grup de treball.

Concretament, el 2018, en l'àmbit de la salut, l'Observatori ha format a Mallorca 45 treballadors del 061 mentre que a Menorca ha impartit formació a 40 professionals d'atenció primària, salut mental, urgències i del 061 i, a Eivissa i Formentera, a altres 50 professionals de les mateixes àrees.

A més dels professionals de la salut, s'ha ofert formació a treballadors socials de la Direcció General de Menors i Família de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació; a professionals de geriatria de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials que treballen amb persones grans en residències; i als operadors del nou servei d'atenció telefònica creat per atendre persones del col·lectiu LGTBI del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de la Conselleria de Presidència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.