Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol retira el recurs contra el català a la sanitat pública de les Balears

26749

La retirada, per part de l’Advocacia de l’Estat, del recurs contenciós administratiu interposat contra el decret 8/2018 pel qual es regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, ha estat rebuda amb satisfacció per part del Govern.

Amb aquesta actuació, l’Estat accepta els arguments plantejats per part de l’Advocacia de la comunitat autònoma i confirma que aquest decret és proporcionat i d’acord amb la doctrina del Tribunal Constitucional. «Des del Govern valoram positivament la decisió del Govern central de desistir del recurs que el Partit Popular va interposar, anant en contra d’un Govern que pren decisions de manera legítima», ha indicat la consellera de Presidència i portaveu de l’executiu, Pilar Costa, qui ha afegit que el desistiment «demostra, una vegada més, la total legalitat i normalitat amb que es va aprovar aquesta normativa».

El Decret 8/2018 va ser aprovat per mitjà d’un acord del Consell de Govern el passat 23 de març i compta amb el dictamen favorable del Consell Consultiu de les Illes Balears.

Cal recordar, a més, que el decret garanteix que tots els professionals sanitaris poden participar en l’oferta pública d’ocupació de més de 5.000 places ja iniciada i que continuarà durant l’any 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.