Setmanari d'informació local - 138 anys

El Jutjat torna el material confiscat als periodistes d'Europa Press i Diario de Mallorca

26885

El Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha retornat aquest divendres el material confiscat als dos periodistes d'Europa Press i Diario de Mallorca als quals la Policia va requisar mòbils, ordinadors i documentació en el marc d'una recerca sobre el 'cas Cursach'.

Segons el lletrat de l'Administració de Justícia que ordena el lliurament, els mòbils i ordinadors han romàs custodiats i dipositats en la caixa forta de les oficines judicials des del passat 12 de desembre, és a dir gairebé 24 hores després de la seva confiscació.

En concret, en l'escrit de lliurament el lletrat assenyala que a les 10 del matí del dia 12 de desembre; és a dir, l'endemà de la confiscació per la Policia, es varen lliurar els dispositius al jutjat per una ordre verbal del jutge instructor i assenyala que «aparentment, els dispositius es trobaven en el mateix estat i situació que en el moment de la seva intervenció» i que des de llavors han estat sota la seva custòdia.

No obstant això, Europa Press entén que la bossa i el precinte amb el qual s'han retornat els ordinadors i el mòbil no garanteixen en absolut que el material no hagi estat manipulat, per la qual cosa està estudiant les possibles mesures a adoptar per a conèixer exactament quines ha ocorregut amb el material.

Després de recollir el telèfon i els ordinadors, la redactora d'Europa Press Blanca Pou ha recordat que encara que hagi rebut el material, Europa Press seguirà amb la querella perquè el mal ja està fet i ha insistit en la importància de saber quines altres diligències s'han fet que puguin suposar la vulneració d'altres drets. A més, ha recordat que, encara que els precintes no estan oberts, «varen trigar un dia a lliurar-se al secretari judicial».

A més, malgrat que els periodistes afectats han pogut recuperar els seus mòbils personals i els ordinadors corporatius, a Blanca Pou no se li ha fet lliurament d'una documentació física que s'ha intervengut en el marc de la recerca.

Per part seva, el redactor afectat del Diario de Mallorca, José Francisco Mestre, ha remarcat que aquest material no es va lliurar a la Policia de manera voluntària, ja que, segons ha explicat, es varen presentar tres agents amb una ordre i els afectats no sabien si en negar-se podien «incórrer en un delicte de desobediència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.