Setmanari d'informació local - 138 anys

L'exposició del centenari de Bernat Vidal i Tomàs es trasllada a la Misericòrdia

La mostra creada per la regidoria de Cultura de Santanyí obrirà les seves portes dia 22 de gener

27265
L'exposició del centenari de Bernat Vidal i Tomàs es trasllada al centre cultural de la Misericòrdia de Palma. | Ajuntament de Santanyí

Per commemorar els 100 anys del naixement d'un dels santanyiners més il·lustres del municipi, l'Ajuntament de Santanyí va impulsar una exposició sota el títol 'Una vida per la cultura: Bernat Vidal i Tomàs 1918-2018'. Apotecari de professió, Vidal i Tomàs és considerat el patriarca de l'anomenada 'Escola de Santanyí' de la qual hi forment part grans poetes i escriptors com Blai Bonet o Llorenç Vidal.

Ara, aquesta exposició es trasllada al Centre Cultural la Misericòrdia de Palma, de la mà del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca. La inauguració serà dimarts 22 de gener a les 20.00, i romandrà a la sala d'exposicions fins al 9 de febrer.

Tal com han destacat des del Consell, Bernat Vidal i Tomàs és una de les personalitats més importants de la cultura de Santanyí, i de les lletres catalanes. Va escriure novel·la, poesia, es dedicà a la investigació històrica, i es va relacionar amb altres escriptors i personatges cabdals que defensaren la llengua i la cultura com Salvador Espriu, Llorenç Villalonga, Maria Antònia Salvà o Josep Pla.

Dos dels escriptors encara en actiu de més èxit que ha donat el poble de Santanyí, com són Antoni Vidal Ferrando i Antònia Vicens, el consideren «un mestre» sense el qual no haurien arribat on són el dia d'avui.

La mostra, tal com han explicat, és un recorregut per la vida i les diferents etapes en les quals es pot dividir la vida i obra de Bernat Vidal i Tomás. L'exposició inclou fotografies i documentació del seu arxiu personal que no s'havien mostrat mai al públic. L'encarregada de coordinar el contingut ha estat Bel Vidal, filla de Bernat Vidal i Tomàs, historiadora i estudiosa de la figura i la feina del seu pare.

Ricarda Vicens, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Santanyí, s'ha mostrat molt satisfeta d'haver enllestit l'exposició i que ara es pugui veure a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.