Setmanari d'informació local - 138 anys

Rosa Maria Calafat en novel·la; Joan Manuel Pérez i Pinya en poesia i 'Llum trencada' en teatre, premis Ciutat de Palma

27277

Aquest diumenge 20 de gener s'han lliurat els vuit premis Ciutat de Palma 2019. Aquests són els guardonats:

Premi Llorenç Villalonga de novel·la. Rosa Maria Calafat Vila (Andratx, 1963) per 'La família. Sagrada exposició de la mort'. Està dotat amb 26.000 euros. El jurat ha valorat el relat desorganitzat de manera voluntària, el món mitològic que hi presenta, amb tocs surrealistes, el seu humor negre i el tractament del tema de la violència de manera paròdica.

Premi Joan Alcover de Poesia. Joan Manuel Pérez i Pinya per 'Ut pictura poesis' (títol provisional). Dotat amb 12.000 euros. El jurat li ha atorgat el premi per la voluntat i el treball de construcció literària, per l’exquisidesa formal i riquesa lingüística.

Premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals. Núria Güell Serra (Vidreres, 1981) per 'De putas. Un ensayo sobre la masculinidad'. Dotat amb 12.000 euros. El jurat li ha atorgat el premi perquè tracta d’una manera honesta, precisa i crua, la crisi dels estereotips clàssics de la masculinitat. L’obra és sòlida i coherent amb la trajectòria de l’artista, que ha sabut donar visibilitat a temes socials de complexa representació.

Premi d’Audiovisuals: Javier García Lerín per 'Els ulls s’aturen de créixer'. Dotat amb 10.000 euros. El jurat ha atorgat el Premi a aquesta obra per la seva gran ambició artística, allunyada dels convencionalismes i que profunditza en un tema sempre interessant de creació artística.

Premi de Còmic. Rocío Gómez Mazuecos per 'El incongruente'. Dotat amb 10.000 euros. El jurat ha atorgat el Premi a aquesta obra per les seves arriscades solucions gràfiques fetes amb la tècnica del gravat, sent algunes vinyetes d’una bellesa plàstica indiscutible, a més d’una narració visual sorprenent i per haver sabut traslladar el món surrealista i oníric de Gómez de la Serna al món de les vinyetes.

Premi d’Arts Escèniques. 'Llum trencada', d’Iguana Teatre. Obra de Carme Planells i Aina Salom dirigida per Pere. Dotat amb 6.000 euros. El jurat li ha atorgat el premi per la seva qualitat, fent especial esment a l’escenografia, per a l’excel·lent interpretació de les tres actrius, per a l’acurada direcció, i per a la reivindicació de les dones dins el marc de la memòria històrica emmarcada al nostre territori.

Premi Bonet de Sant Pere de Música al millor enregistrament musical. Bubota Discos per l’àlbum 'Futbol d’avantguarda', de Da Souza. Dotat amb 6.000 euros. El jurat ha valorat la seva coherència artística, la qualitat de la producció i la seva possibilitat de projecció exterior.

Premi d’investigació. Alejandro Valenzuela per 'Biodiversitat urbana: La gestió dels recursos animals en la Palma medieval'. Dotat amb 6.000 euros. El jurat ha atorgat el Premi al treball 'Biodiversitat urbana: La gestió dels recursos animals en la Palma medieval' per la solidesa del plantejament del projecte, la metodologia i la singularitat de la investigació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.