Setmanari d'informació local - 138 anys

Catalunya traspassa la presidència de l'Euroregió a les Balears després d'un mandat complicat pel 155

27623

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha traspassat aquest dilluns la presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània (EPM) a les Balears després d'un mandat complicat per l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució espanyola, que es va allargar des del 27 de octubre de 2017 fins el 2 de juny de 2018.

Així s'ha pronunciat en roda de premsa acompanyat de la consellera de Presidència del Govern, Pilar Costa, qui ha recollit el testimoni de la presidència -que és rotativa i canvia cada 18 mesos-, i del vicepresident de la regió d'Occitània, Guillaume Cros.

L'EPM, integrada per Occitània, les Balears i Catalunya, és un organisme públic creat el 2004 que cerca impulsar un projecte comú de cooperació sota l'estructura d'una agrupació europea de cooperació territorial.

Segons Bosch, malgrat l'excepcionalitat viscuda a Catalunya -que va assumir la presidència de l'EPM el 23 de juny de 2017-, han aconseguit reforçar-la: «Malgrat la situació complicadíssima del Govern en aquests 18 mesos, amb la suspensió de les nostres institucions, hem continuat treballant, però ha estat molt més complicat».

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha felicitat el «magnífic treball fet per la presidència catalana», i ha subratllat que les seves prioritats estan recollides en el full de ruta adoptada pels membres de l'EPM en 2017 sota el document 'Per una Euroregió creativa, sostenible i solidària en l'horitzó de 2020', en benefici dels 15 milions de ciutadans que viuen en els tres territoris.

Així, volen promoure un «turisme sostenible que convisqui amb harmonia i equilibri amb els residents dels territoris sense modificar els seus usos i costums, i tot això acompanyat de la millora de l'ambient, la creació de llocs de treballs més estables i la preservació de l'entorn».

També reivindicaran la necessitat que les polítiques de la UE tenguin en compte el fet insular, que els condiciona i els posa en inferioritat de condicions a l'hora de competir amb altres territoris: «Aquest agreujant, que és evident a Mallorca, es multiplica a Menorca, Eivissa i Formentera».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.