Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera reitera que no donarà ni un «pas enrere» en la prohibició del lloguer turístic

27943
Imatge d'arxiu d'Antoni Noguera, batle de Palma per MÉS per Mallorca.

Antoni Noguera, batle de Palma, ha afirmat aquest diumenge que no farà «ni un pas enrere» en temes «d'interès general» i de «d'accés a l'habitatge» i ha apuntat que té «tota la seguretat» que la querella penal interposada contra la seva persona per la prohibició del lloguer turístic en habitatges plurifamiliars «es quedarà en res».

Així s'ha expressat Noguera en una missiva enviada als mitjans de comunicació en relació a la querella penal interposada per Fevitur contra el batle per un delicte de prevaricació. La denúncia es va fer com a conseqüència de la prohibició de la comercialització de l'habitatge d'ús turístic en habitatges plurifamiliars a tota la ciutat.

«No pot ser que tots estiguem equivocats, 'ells' no responen a l'interès general sinó a una estratègia de suplantació de la sobirania municipal amb amenaces, persecució i querelles per a aconseguir els seus objectius», ha manifestat després d'apuntar que «aquesta forma de funcionar és una anomalia democràtica».

En aquest sentit, Noguera ha explicat que Cort tenia «l'obligació i la necessitat» de zonificar el lloguer turístic en compliment de la Llei de Turisme de Balears i ha detallat que l'article 75 de la norma estableix que «només es permetrà el lloguer turístic en plurifamiliars de manera extraordinària».

«L'Ajuntament va prohibir el lloguer turístic en plurifamiliars després que s'informes que demostraven que afectava negativament la convivència i que establien una connexió directa amb la pujada del preu de l'habitatge a Palma», ha subratllat.

A més, ha afegit que és «curiosa la manipulació mediàtica de la llei per part 'd'ells'», en referència a Fevitur, l'associació que ha interposat la querella contra Noguera.

En la mateixa línia, el batle ha apuntat que el juliol de 2017 es va aprovar «la primera Iniciativa de Legislació Popular (ILP) de la història democràtica» de Palma, en la qual la Federació d'Associacions de Veïns va presentar 6.076 signatures en considerar que l'habitatge turístic «posa en perill la convivència en els barris».

D'altra banda, Noguera ha insistit que la mesura ha estat «pionera». «Palma ha estat la primera ciutat del món a prendre una decisió com aquesta i l'hem fet amb la certesa que beneficia els residents de la ciutat i que, per tant, defensa l'interès general per sobre d'interessos econòmics d'uns pocs que afecten molt negativament a Ciutat», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.