Setmanari d'informació local - 138 anys

James Rhodes: «Màximes de 20 º a Mallorca en la setmana del meu concert a l'illa. Sol i cultura van de la mà»

28001

Un micròfon, un piano i Bach o la música clàssica explicada a través de la biografia dels seus compositors, posada en el context de l'època i interpretada al piano en texans, dessuadora i esportives. Aquests són els ingredients principals dels atípics i innovadors concerts que James Rhodes, l'enfant terrible de la música clàssica, oferirà el proper dissabte, 23 de febrer, al Palau de Congressos de Palma, en el marc de la seva darrera gira.

James Rhodes ha volgut anunciar aquest concert tan especial que el fa tornar a Mallorca mitjançant un missatge en català a les seves xarxes socials: «Màximes de 20 graus a Mallorca en la setmana del meu concert a l'illa. Sol i cultura van de la mà». Un missatge molt ben rebut pels seus seguidors i a aqui els agrada l'afany de Rhodes per a integrar-se en la cultura que el reb.

La relació entre el món interior i la realitat exterior és l'eix temàtic del nou programa en què el pianista britànic interpretarà peces de Bach, Chopin o Beethoven: «La música que interpret en aquesta nova gira ens parla dels nostres mons interns i externs. Des de la interioritat de Beethoven i l'espiritualitat de Chopin fins l'alegre i grandiloqüent món de Bach, submergir-se en l'univers d'aquests grans compositors ens brinda una oportunitat única per a escapar del món cada vegada més boig en el qual vivim i recarregar un poc les piles», afirma Rhodes.

«En els meus concerts parl de les peces que interpret, explic per què les he triades, quina importància tenen per a mi i en quin context es varen compondre». Així explica James Rhodes com són els seus recitals en el pròleg del seu llibre 'Instrumental. Memòries de música, medicina i bogeria' (7a edició, més de 100.000 exemplars venuts), amb el qual ha obtengut un enorme i inesperat èxit a tot el món.

Amb l'afany de sacsar la pols que sembla que de vegades envolta a aquest gènere musical, Rhodes ofereix una mirada renovada i un format de concert totalment revolucionari en el context de la música clàssica. L'artista britànic ha encunyat un tipus de recital propi i personal, on, a més de tocar i contextualitzar les obres que interpreta, compta sobre l'escenari -entre peces de Bach, Chopin o Beethoven- la història de la seva vida filada amb les biografies dels compositors i com la música l'ha ajudat a superar els nombrosos obstacles que s'ha anat trobant pel camí.

Amb aquests singulars concerts James Rhodes s'ha convertit en un dels principals divulgadors de la música clàssica al món, gràcies a les seves gires i concerts en tot tipus de festivals i sales, així com diversos documentals sobre la seva figura filmats amb la complicitat de cadenes de televisió britàniques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.