Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «El nou REIB ha deixat de ser una utopia per passar a ser una realitat»

28097
Armengol ha defensat el nou finançament aconseguit per a les Balears | PSIB-PSOE

Francina Armengol, presidenta del Govern i candidata a la reelecció pel PSIB-PSOE s’ha mostrat satisfeta per l’acord assolit amb Madrid sobre el nou Règim Especial per Balears (REIB). Ho ha fet a Sa Pobla en un acte de precampanya acompanyada de Catalina Cladera, candidat al Consell i Xesca Mir, candidata a la batlia de Sa Pobla.

Així, Armengol ha aprofitat per recordar que «ja podem celebrar que hem aprovat una fita històrica i el nou REIB ha deixat de ser una utopia per passar a ser una realitat en només 8 mesos de Govern de Pedro Sánchez». Un fet que per la candidata socialista «és un èxit de tota la societat de les illes».

A més a més, l’aprovació del REIB és una mostra més de la forma de governar dels socialistes, segons Armengol, ja que «hem governat des del diàleg i la capacitat d’arribar a acords, i per això també hem fet possible la creació de 90.000 llocs de feina aquesta legislatura, hem donat més oportunitats als joves, hem apostat per la recerca i la innovació i hem estat al costat de la pagesia, fet especialment necessari aquí a Sa Pobla».

La candidata a revalidar la presidència del Govern de les illes tampoc ha volgut deixar de banda el retorn de drets fet aquesta legislatura, pel qual «ja no pagam 10 euros per renovar la targeta sanitària, els pensionistes ja no paguen els seus medicaments i per primera vegada tenim 1.000 milions d’euros de pressupost per a educació».

Ara bé, Armengol ha advertit que els vents que vénen de la dreta «són molt recentralitzadors», per la qual cosa ha apostat perquè segueixi governant l’esquerra i poder continuar «invertint en el present i en el futur de la nostra gent».

Pel que fa a la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, també ha celebrat l’aprovació del nou REIB, que ha definit com a «una reivindicació històrica que, després de 20 anys, hem aconseguit i que millorarà la vida dels ciutadans i ciutadanes de Balears, la qual cosa ens demostra que els socialistes complim amb el que prometem».

Per part seva, la precandidata socialista a la batlia, Xesca Mir, ha assegurat que «sempre he estat devora la gent i amb la gent, perquè crec que la política ha d’estar al servei de les persones, escoltant-les i respectant-les». És per això que la precandidata ha anunciat que «en les properes setmanes iniciarem una acció per escoltar totes les propostes i suggeriments de la gent del nostre municipi».

Mir també s’ha mostrat conscient de la necessitat d’una escola nova al municipi, de la mateixa manera que també s’ha compromès a fer feina «per la igualtat, pels nostres joves, per l’associacionisme i per la pagesia del nostre poble». En definitiva, «el que volem és que les prop de 13.000 persones de Sa Pobla visquin millor i més a gust», ha conclòs la precandidata a la batlia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.