Setmanari d'informació local - 138 anys

«Exigim el dret dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears a decidir el nostre futur lliurement»

28237

Aquest divendres, a la plaça de la porta de Santa Caterin de Palma, s'ha fet un acte simbòlic per commemorar l'Aixecament per les Llibertats del Primer de Març de 1810 a Menorca.

Tot i que l'acte estava comunicat legalment, els organitzadors s'han trobat que a la mateixa hora i al mateix lloc hi havia una demostració cavallista. Tot i amb això l'acte s'ha desenvolupat amb normalitat, entre aplaudiments de la majoria i les queixes d'algunes persones que no entenien la L'escriptor Pere Morey ha fet un parlament per recordar els fets històrics succeïts l'any 1810. A continuació, Sili Arguimbau ha llegit el manifest en el qual s'hi diu que el «tracte colonial que rebem d'Espanya és el que ens condemna a la manca d'escoles, hospitals, habitatge social, transport públic, serveis municipals de neteja, protecció del medi ambient i un llarg etcètera de serveis infradotats, dels quals ni tan sols podem garantir-ne el manteniment» i que acaba dient: «Avui, Primer de març, dia en que recordam la revolta dels menorquins de 1810, exigim que s'acabi la discriminació política, econòmica, lingüística, cultural i social que pateixen les Illes Balears. I exigim el dret dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears a decidir el nostre futur lliurement.»

Ha estat en acabar la lectura del manifest que diversos agents de la policia espanyola han identificat dos dels organitzadors i, posteriorment han partit. L'acte ha continuat amb els components de Música per la Llibertat interpretant diferents cançons davant l'església de la santa Creu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.