Setmanari d'informació local - 138 anys

Casado ve a Mallorca per dir que arraconarà la llengua pròpia de les Balears

28241

Pablo Casado ha aterrat a Mallorca i envoltat dels dirigents del partit que encara no han partit, ha explicat les mesures que prendrà per convertir els mallorquins en ciutadans de segona.

El president del PP, Pablo Casado, ha explicat que la direcció del seu partit ha donat suport a la proposta que la llengua pròpia de les Balears «no pugui ser un requisit» en les oposicions públiques, ja que considera que és «un perjudici» per als professionals que volen venir a les Balears des d'Espanya.

Segons el dirigent dretà la llengua no és una «riquesa sinó una barrera per a accedir a l'ocupació publica, la mobilitat funcionarial de tots els espanyols i la qualitat hauria d'estar garantida», ha asseverat.

Ha posat com exemple el gallec a Galícia que es pot sol·licitar «com un mèrit», però «no com un requisit excloent» i, en aquest sentit, ha explicat que la problemàtica és que «una persona de Càceres no pot concórrer a una plaça pública a Mallorca però sí que, no obstant això, una de Menorca pot fer-ho a Valladolid».

El president del PP s'ha compromès aquest divendres a millorar el sistema de finançament fiscal que permeti a les Illes ser competitives si arriba a La Moncloa i, així mateix, ha sostingut que l'aprovació del Règim Especial per a Balears (REB) ha estat «una mesura electoralista», ja que «la majoria d'acords positius ja estaven aprovats i fins i tot millorats» i ha assegurat que complirà tot allò acordat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.