Setmanari d'informació local - 138 anys

Asaja recorre la convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana

28311
Ultima Hora

La Organització Professional Agrària Asaja-Balears ha presentat un recurs d'alçada contra la convocatòria de subvencions del Consorci de la Serra de Tramuntana de l'any 2019 per considerar que «deixa fora a possibles beneficiaris, entre ells, societats i entitats jurídiques». «És un greuge i un absurd», censuren.

Segons la convocatòria publicada al BOIB de 31 de gener, s'estableixen diferents tipus de beneficiaris com ajuntaments, comunitats de regants, entitats sense ànim de lucre i persones físiques o agrupacions de les mateixes, però s'exclouen les persones jurídiques.

El gerent d'Asaja-Balears, Joan Simonet, ha assenyalat que «excloure un propietari per la seva forma jurídica no és un criteri objectiu ja que té tot el dret a poder rebre les ajudes convocades, ja que els elements etnològics i / o patrimonials que es trobin a la seva finca poden tenir una major necessitat de restauració o manteniment que altres situats en finques de persones físiques».

Des d'Asaja-Balears han volgut recordar que la gran part del territori de la Serra de Tramuntana «pertany a propietaris la forma jurídica és la d'una societat mercantil, sense que aquesta sigui una gran empresa o una multinacional, que gestiona el seu patrimoni de forma anàloga a la d'una persona física, és a dir, fent una explotació agrària o forestal de la finca i un manteniment en les mateixes condicions».

Per això, Asaja-Balears demana la revisió dels beneficiaris i que s'incloguin les persones jurídiques propietàries de finques situades en l'àmbit territorial de la convocatòria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.