Setmanari d'informació local - 138 anys

La CUP decideix no concórrer a les eleccions espanyoles i prioritzar les eleccions municipals

28425

El Consell Polític Extraordinari de la CUP ha acordat per 37 vots a favor, 20 en contra i 4 abstencions no concórrer a les eleccions espanyoles i prioritzar la lluita entorn a les eleccions municipals.

«Posem en valor en primer lloc l'exercici d'assemblearisme de la CUP per prendre la decisió del nostre paper respecte el 28A» ha explicat la portaveu Mireia Boya, que també ha declarat que «La militància de la CUP considera que la nostra participació a les eleccions espanyoles del 28A no és prioritària» ja que considera que «ara com ara, no es donen les condicions necessàries per presentar una candidatura autènticament rupturista i transformadora a l'estat espanyol».

La formació ha anunciat la seva decisió després d'una reunió de més de dues hores on les diferents assemblees territorials i corrents interns han exposat els seus posicionaments.

Fins ara, la CUP mai ha concorregut a unes eleccions espanyoles. El debat intern sobre la possibilitat de fer el pas s'havia accelerat aquestes darreres setmanes però, finalment, aquesta opció ha quedat descartada.

Suport a la mobilització a Madrid del 16-M

La CUP ha aprofitat per recordar que el 16 de març hi ha una manifestació a Madrid a favor del dret a l'autodeterminació, en contra de la retallada de drets fonamentals i per la llibertat dels presos polítics. Boya ha assegurat que «s'ha d'evidenciar que Catalunya no està aturada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.