Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern considera que la «ultra liberalització de tot no és un model adequat» per a les VTC

28503

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern, Marc Pons, ha declarat aquest dimarts que la «ultra liberalització de tot no és un model adequat» per als vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a les Balears.

Així s'ha expressat Pons en declaracions als mitjans, en referència a l'oposició de Ciudadanos al decret llei de mesures sobre l'activitat d'aquest sector a les Illes, que es debat per a la seva validació aquest dimarts el Parlament.

Pons ha indicat que «la relació d'equilibri acordada i que tothom està disposat a respectar» és d'una llicència de VTC per cada 13 llicències de taxi; en concret, segons les últimes dades disponibles de la Conselleria, a les Balears consten 2.484 llicències de taxi i 211 de VTC (al recordar que empreses com Uber i Cabify no tenen activitat a les Balears).

Per Illes, a Mallorca hi ha 1979 llicències de taxi i 155 de VTC; a Eivissa, 375 de taxi i 50 de VTC; a Menorca, 104 de taxi i sis de VTC; i a Formentera 26 de taxi i cap de VTC.

Pons ha ressaltat que el decret «estableix quines són les regles del joc i com es mantenen els equilibris entre el sector del taxi i els VTC» i ha valorat que el decret sorgeixi «per acord dels dos sectors», incidint que el Govern ha actuat com a «mediador».

El conseller ha dit que el decret marcarà «un model propi» i ha avançat que el Govern està treballant en els plecs de condicions per a una aplicació mòbil específica per al sector del taxi. El decret estableix una contractació prèvia d'un mínim de 30 minuts per als VTC, i els prohibeix circular a la recerca de clients, entre altres aspectes.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.